Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor.

Villa Eder-Hederus

"Generellt tycker vi att det är härligt att se konstruktionen som detaljer i inredningen och att den exteriöra detaljeringen i tillbyggnaden relaterar till den ursprungliga byggnaden.”

*****

”Det är inte bara kvaliteten och känslan som styrde materialvalet utan även de konstruktiva möjligheterna.” 

Josef Eder

Det ursprungliga huset ligger i Kummelnäs i Nacka och är ett av de äldsta i området. Tomten är udda i formen då den utgår från en gammal landsvägs sträckning som letat sig fram vid foten av en slänt och mellan ekar. Entrén har flyttats till den nya delen som ligger i den gamla landsvägens sträckning. Entrérummet är länk mellan den nya och gamla delen och placeras idag mitt i huset med ett huvudrum i varje husdel, köket i den gamla och vardagsrummet i den nya. Nybyggnaden förbinder nivåer så att vardagsrummet sänkts ner något för att landa i trädgården. Nybyggnadens fasaddetaljering anknyter till ursprungsbyggnadens locklistpanel men har utförts med skivmaterial och listverk med en ny rytm.