Arkitekturtävling – Nya ögon på trä

TÄVLING I samarbete med Stockholmsmässan och Nordbygg, och med stöd av Sveriges Arkitekter, bjuder vi in till en arkitekturtävling för studenter om utformningen av en träffpunkt/mötesplats med scen på Nordbygg 2024.

Tävlingen "Nya ögon på trä" startade den 14 augusti 2023. I samband med tävlingsperioden kommer det att genomföras föreläsningar och seminarier i form av en materialdag som arrangeras av oss tävlingsarrangörer i samarbete med utvalda arkitektskolor.

I samband med tävlingsperioden kommer det att genomföras en föreläsning om materialet trä med Svenskt Träs experter, på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Experterna sitter även med i tävlingens jury.

Syftet med tävlingen är att öka kunskaperna kring materialet trä, dess möjligheter och utmaningar, och att inspirera till nya kreativa och hållbara sätt att använda materialet i arkitektonisk gestaltning för kommande generationer arkitekter.

Jury

Tävlingsförslagen kommer att bedömas av en jury bestående av:

  • Lina Hann, projektchef Stockholmsmässan/ Nordbygg
  • Johan Fröbel, chef teknik och handel, Svenskt Trä
  • Tomas Alsmarker, chef innovation och forskning, Svenskt Trä
  • Malin Heyman, Atelier Heyman Hamilton

Juryns sekreterare är Tove Dumon Wallsten, Sveriges Arkitekter. Tävlingsfunktionär är Liv Ljungqvist, Stockholmsmässan.

Tävlingsuppgift

Skapa en träffpunkt/mötesplats med scen, som ett innovativt och spänstigt blickfång med trä som material för arkitektonisk gestaltning.

Förslaget ska ge uttryck för och möjliggöra en fungerande mötesmiljö samt tillhörande scen med sittmöjligheter för 50 personer till mässan Nordbygg 2024 i Stockholm.

Läs mer och ladda ner tävlingsprogrammet

Läs mer om tävlingen hos Sveriges Arkitekter.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration