Ung Svensk Form

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och en utställning som genomförs av Svensk Form. Svenskt Trä är nu ny partner till Ung Svensk Form. Ung Svensk Form har ända sedan 1998 lyft fram det främsta inom ung form och design i Sverige. Genom vandringsutställningar och en rad fina stipendier är Ung Svensk Form idag den unga designscenens viktigaste arena. Genom åren har tävlingen visat upp många projekt där materialet trä varit framträdande. 

Nu är ansökan öppen till Ung Svensk Form 2022. Läs mer och gör din ansökan här. Anmäl ditt bidrag senast den 15 september 2021.

En kunskaps- och inspirationsresa med Svenskt Trä

Ett urval av de tävlande erbjuds ett stipendium i form av en inspirations- och kunskapsresa på fyra dagar genom mellersta Sverige med fokus på materialet trä, dess ursprung och den breda användningen inom formgivning och arkitektur. I planeringen för resan ingår en skogsexkursion, besök på flera sågverk, workshops i samarbete med design- och konsthögskolor samt besök på en fabrik för tillverkning av korslimmat trä. Under dessa dagar kommer de tävlande att lära sig om skogens betydelse och samspelet genom hela värdekedjan. 

Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum. Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare. Bifogade bilder ger exempel på tidigare medverkande i Ung Svensk Form som jobbat kreativt med trä. 

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.