Fotbollsklubb får arena i hållbar division

Forest Green Rover stadion i Stroud, Storbritannien av Zaha Hadid Architects

Den brittiska fotbollsklubben Forest Green Rovers ska få en ny stadion. Efter en stor internationell tävling står Zahah Hadid Architects som vinnare med ett förslag på en stadion byggd nästan helt och hållet av trä. Efter etapp 1 ska arenan rymma 5 000 åskådare med möjlighet att bygga ut den till 10 000 sittplatser när klubben når högre divisioner. 

Nästan hela arenan, från den bärande stommen och takkonsoler till jalusin som klär utsidan, ska produceras av skog från hållbara skogsbruk. Stommens konstruktion möjliggör till och med att åskådarläktarna och golvelementen tillverkas av trä. Takstommen ska kläs med ett tunt transparent membran som tillåter lagom med ljus för att skapa en hållbar gräsplan. Klubben räknar med att deras nya arena kommer att ha det minsta koldioxidavtrycket av alla fotbollsarenor i världen.

w| zaha-hadid.com

Läs de senaste artiklarna