Bågar och ljusinsläpp tar oss tillbaka i tiden

Restaurang Wildernesse i Kent, Storbritannien av Morris+Co

När den anrika herrgården i naturskyddsområdet Sevenoaks tre mil sydost om London skulle kompletteras med en ny restaurang inspirerades arkitekterna på Morris+Co av orangeriet från 1800-talet som tidigare stod på platsen. Genom att ge restaurangen samma uttryck, med väl tilltagna fönster och ljusinsläpp, har de knutit ihop den moderna byggnaden med de äldre.

 Restaurangen är designad som en fristående paviljong klädd med pulverlackerad aluminium och mörkmålad träpanel. Trots sitt moderna uttryck, harmoniserar exteriören väl med de äldre intilliggande byggnaderna med stenfasad. De distinkt välvda bågarna är utmärkande för formen, men det är först när besökaren kommer in i byggnaden som de kommer riktigt till sin rätt. Den synliga konstruktionen består av repetitiva bågar som mäter 4 x 4 meter och som har sågats fram ur KL-träelement. De stöttas av pelare av limträ. Valvformen förstärks med skivor av plywood. Det betsade träet knyter tillsammans med granitskivor och metall samman inredningen till en ljus och harmonisk plats.

w| morrisand.company

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.