Distinkta vinklar i mjuk tallskog

Bränt trädhus i Frehel, Frankrike av Victoria Migliore

Ett klimatsmart fritidshus där naturen bestämmer. Det är resultatet av det trädhus som Victoria Migliore har ritat till en privat beställare på en tomt där tallarna dominerade – och skulle vara kvar. På grund av den sandiga terrängen är huset placerat på pålar på ett avstånd av en meter från marken. Pålningen var också ett sätt att säkerställa att tallarnas känsliga rötter inte tog skada av byggnaden. Från husets rektangulära form har man skurit ut luckor, både för att forma fönster och för att skapa naturliga utrymmen mellan ute och inne, till exempel en uteplats som är formad mitt i byggnaden, och där taket ersätts av en hängmatta för den som vill beundra de omkringliggande tallkronorna.

Invändigt har takbalkarna lämnats synliga och tillsammans med det väl tilltagna ljusinsläppet kontrasterar de mot fasaden av shou sugi ban-bränd träpanel. Tack vare byggnadens varierande vinklar är panelen synlig även inifrån byggnaden. I sovrummet har ytterpanelen förlängts och klär en av innerväggarna.

w| a-vm.fr

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.