Stugor förenas av entré

Refugee Meranza i Maranza, Italien av Andreas Gruber

Gör så få ingrepp som möjligt och bevara så mycket som möjligt av omgivningen och den sluttning som stugorna vilar på. Det var Andreas Grubers filosofi när han skapade de tre gäststugorna i Sydtyrolen, där närheten till Dolomiterna och dess friluftsliv lockar turister från när och fjärran. Byggnaderna är visuellt sammanbundna till en enhet men samtidigt fristående och utformade med små privata nischer som trots de över-dimensionerade fönstren bidrar till att ge gästerna avskildhet. 

Den vertikala fasaden är av gran, exponerad på gavlarna men på övriga sidor klädd med svartmålad plåt. Det spännande uttrycket går igen interiört, där volymerna är uppbyggda runt en spiraltrappa, utformad av svart stål. Men därefter är det bara trä i interiören, där golv och väggar i borstad gran speglar den intilliggande skogen vars doft dröjer sig kvar även invändigt. Känslan blir än mer påtaglig för den gäst som vill nyttja den privata spaavdelningen, förlagd i skogen.

w| architektgruber.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.