Dynamisk utsida med inre lugn

Valle Wood i Oslo, Norge av Lund+Slaatto arkitekter

Invid Vålerengen stadion i Oslo har Norge fått sitt största kontorshus av trä. Platsen har tidigare saknat ett naturligt centrum, och nu ska den paviljongliknande träbyggnaden bli den naturliga mötesplatsen i mitten av det nya området. 

Byggnadens 6 700 kvadratmeter sträcker sig över sju våningsplan som rymmer såväl butiker som coworkingytor och vanliga kontorslokaler. Bottenvåningen stoltserar med en restaurang som låter gästerna ta del av den synliga konstruktionen av KL-trä och limträ. Pelare och balkar har i hela byggnaden lämnats synliga som en del av det arkitektoniska uttrycket. Det ska inte bara bidra till den sinnliga upplevelsen utan också ge ett bättre inomhusklimat och behaglig akustik. 

Fasaden är klädd med horisontell träpanel, där ytterpanel­brädornas bredd varierar för att skapa en dynamisk och varierande fasad som med tiden kommer att få en grå patina och vars uttryck kommer att ändras utifrån väder och säsong.

Läs mer på lsa.no

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.