Villa Idun-Lee

Juryns motivering:

Huset visar sig bland träden vid ankomst med ett säreget veckat tak. Den omslutande och något udda gestalten väcker nyfikenhet inför vad som väntar. På andra sidan har vi motsatsen; där öppnas volymen i en generöst uppglasad fasad.
 
Väl inne får man en känsla av terrängens sluttning genom golvets trappning ner mot kök och vardagsrum samtidigt som man ser ut över skogstomten. Sinnrikt och lekfullt placeras rummen i olika nivåer och riktningar kring den murade mitten. Att röra sig genom huset är en upptäcktsresa genom en personlig och rik sammansättning, sekvens av rum.
 
Olika rumsfunktioner överlappar varandra, tillsammans med spännande genomblickar, skrymslen och vrår skapas en lustfylld helhetsupplevelse. Olika produktionsmetoder har fogat samman byggnaden.
Rätt metod för rätt ändamål. Prefabricerade byggelement har förenats med rummets fina trähantverk. Övergångarna mellan de olika funktionerna gestaltas genom platsbyggda möbler i trä.
 
Träets materialitet förstärks i mötet med den murade kärnan.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.