Strandparken

"Det har varit fantastiskt roligt och inspirerande att få jobba med ett helt förnyelsebart material.”

*****

”Helheten har påverkat materialvalen där platsen varit en stor del. Närheten till vattnet, träden i strandkanten, tanken om bryggor, spänger, gårdar har inspirerat.” 

Anna Höglund

Strandparkens läge på Bällstavikens solsida var gestaltningens utgångspunkt. Kontakten med vattnet, siktlinjerna, det fria solläget, omgivningen och de uppvuxna träden gav husens lägen. Husen har spetsiga sadeltak med en diskret takfot. Materialen är få och detaljbearbetningen hög. De har stomme i massivträ med fasader av trä vilket ger dem ett gediget och karaktärsfullt uttryck. Balkonger med kortsida av glas mot vattnet ger både utsikt och avskildhet. Stora glaspartier med skjutdörr mot balkong eller takterrass förlänger lägenheterna och ger dem en solig uteplats med vattenkontakt.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor.