Barnsäng designad av Xu Ming

Designer som studerat och arbetat mer än tio år i Frankrike. Tillsammans med sin fru Virginie Moriette grundade han MVW, som är specialiserat på möbler, inredning och arkitektur. Han har fått ett antal internationella priser, bland annat Andrew Martin Interior Design Award, Wallpaper Design Award och ELLE DECO Award. Han blev inbjuden till internationella utställningar i Amsterdam, London, Milano och Chicago med flera. Hans studio har av Architectural Digest rankats som en av de 100 bästa kinesiska designföretagen. Han har arbetat med design åt bland annat Richemont Group, L’Oreal, Shui On Group, Ubisoft, Roche Bobois och Giorgetti.

Xu Mings design kombinerar subtilt modern österländsk med västerländsk estetik, vilket visar hans kosmopolitiska bakgrund. Han känner starkt att designers måste göra sitt yttersta för att flytta gränserna för sin kreativitet för att nå nya dimensioner och identiteter, men samtidigt erkänna att skapandet alltid är beroende av miljön.

Möbelnamn
Molnbarnsäng

Beskrivning
Xu Ming tycker att svensk furu är varmt, tillgängligt och lämpligt för barnmöbler i daglig användning. Han tycker också svensk furu är fast, stabilt och lättbearbetat. Därför kunde han skapa en djärv form.

Han tyckte att den vanliga barnsängen såg ut som en fågelbur som begränsar barnets fantasi och barnets uppfattning av världen. Därför skapade han en lekfull och barnslig säng. Barnet som ligger i sängen omges av romantiska moln.

Material
Svensk furu
Metallskruvar

Företag
Pusu
Tel: 021-62815594
322 Xingguo Rd. Shanghai

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration