Hållbarhet

Trä har många miljöfördelar

Det finns många anledningar till att välja trä. Det är ett härligt material att arbeta med, det är enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla överallt där det används. Som det skogsland Sverige är har vi en fantastisk möjlighet att vara en del av lösningen på frågor kring klimat och miljö. Du som använder träprodukter spelar också en viktig roll. För när du väljer trä, väljer du också ett material med en hel rad miljöfördelar. 

Vare sig det är trä för möbler, fast inredning, hus eller annat. Träd tar upp koldioxid när de växer och lagrar kolet i träet. Att använda trä är ett bra sätt att hålla ner energiförbrukningen samtidigt som kolet bevaras i träet. Trä kan sedan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.