De nominerade

Träpriset är ett arkitekturpris instiftat av Svenskt Trä och en av Sveriges största och mest kända arkitekturtävlingar. Träpriset delas vart fjärde år ut till en byggnad uppförd i Sverige som representerar god arkitektur i trä och som speglar och utvecklar den tid vi lever i.

Presentation av juryns nominerade bidrag

I Träpriset 2016 har sammanlagt 139 bidrag deltagit. Av dessa har juryn nominerat tio bidrag vilka vi med stolthet och glädje presenterar här nedan. Tävlingen är öppen för alla men förutsätter att byggnaden är färdigställd, högst fyra år gammal, att trä varit en viktig del av byggnadens utformning samt att juryn får besöka byggnaden om de så önskar.

Vinnaren kommer att presenteras den 9 mars 2016 på Nalen i Stockholm. Det blir den tolfte pristagaren i ordningen som förutom äran får ta emot Träprisstatyetten och prissumman på 100 000 kronor.

Foto:
Åke E:son Lindman

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.