Ansök till Ung Svensk Form 2025

Ansök till Sveriges nationellt största designtävling för unga formgivare! Sedan 1998 har utmärkelsen och den turnerande utställningen Ung Svensk Form tjänat som en unik arena för mötet mellan innovativa formgivare och bransch, media och publik. Som stolt samarbetspartner och stipendiegivare till Ung Svensk Form, bidrar Svenskt Trä med inspiration och kunskap om trä, samt stöttar i hållbarhetsfrågor kopplade till materialet.

Ung Svensk Form har öppnat för ansökningar till tävlingen 2025. Ansökan är öppen mellan den 15 maj och 15 september 2024. Den som ansöker till tävlingen kan vinna både en plats i den turnerande utställningen och något av alla stipendier. Nästa års tävling omfattar åtta stipendier – däribland Svenskt Träs. 

Svenskt Träs stipendium

Vi erbjuder ett antal stipendiater en kunskapsresa där de får ta del av både nätverk och fördjupad förståelse för materialet trä och hur det kan bidra till en hållbar utveckling. De får också ta del av innovativa projekt och besöka flera aktörer kopplade till träindustrin. Resan öppnar för reflektion och diskussioner kring viktiga frågeställningar om hållbar design och arkitektur i trä.

Besök Svensk Forms hemsida för att läsa mer om utmärkelsen och göra din ansökan. Stort lycka till!

Jury 2025

Juryn arbetar noggrant och intensivt från det att tävlingen stängs. Medlemmarna i juryn är alltid öppna för det oväntade och det nyskapande, det experimentella och mångsidiga. Läs vilka som ingår i juryn här

Stipendiegivare 2025

IKEA of Sweden

Kvadrat

PostNord Frimärken

Röhsska museet

Stockholm Furniture Fair

Stiftelsen för Garverinäringens Främjande

String Furniture

Svenskt Trä 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration