Kajakhuset

Kajakhuset - juryns motivering:

Kajakhuset är en återbrukad struktur. Abstrakta rumsliga kvalitéer som en gång testades i en paviljonglik form har omvandlats till ett månganvändbart rum.
 
Efter sin vandring till utställningar i Italien och Österrike, har strukturen fått ett hem i Sörmlands skärgård. Sex stycken 80-åriga tallar har tagits ner för att klä den. Ramstrukturens generella rytm har sträckts ut, som ett dragspel, för att bilda ett väl inpassat avlångt rum mellan sluttning och strand.
 
Tallstockarna ramsågades på plats. Fasadplankornas personlighet fick råda och i sin sammansättning med diskret pluggade infästningar får de en vacker taktil yta. Dess vackra naturliga form tillsammans med texturen av sågens horisontella spår ger uttryck till husets säregna yttre.
 
Den grovsågade ytan medlar mellan platsens natur och byggnadens inre. Interiören är finbearbetad. Här framträder de finsågade Douglas pine ramarna och det ädla och massiva ekgolvet vackert i samspel med plywoodskivornas enkelhet. Där träet brustit har ömsinta lagningar på ett hållbart sätt berikat huset.

 

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.