Våra kanaler

Här har vi samlat alla våra kanaler. Förutom denna webbplats har vi sajter för både hemmasnickaren, konstruktören och den som vill fördjupa sig i träforskning.

TräGuiden

TräGuiden är med över 5 000 sidor Sveriges största webb för byggkonstruktioner. Sök ovan bland konstruktionsexempel, dimensioneringstabeller, CAD-ritningar och information om trä. En naturlig TRÄffpunkt för klimatmedvetna!

Trärådhuset

Trärådhuset är en webbapplikation från Svenskt Trä för dig som är mån om att bygga rätt. I Trädrådhuset kan du få hjälp med relevanta konstruktionsdetaljer, du kan designa med trä och skapa något unikt med färg och form i vårt designverktyg – interiört eller exteriört.

Byggbeskrivningar

Byggbeskrivningar är till för dig som vill bygga i trä hemma. Här finns pedagogiska filmer, byggbeskrivningar med ritningar och tips och du hittar lätt till din närmaste bygghandlare.

Lathunden app

Lathunden app är kostnadsfri och ett smidigt arbetsverktyg för dig som arbetar med trä. Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar.

Svenskt Träs lärportal

Webbutbildning som ger ökad kompetens om materialet trä.Trä är ett av våra viktigaste byggmaterial och användningen ligger på en konstant hög nivå. Allt fler inser träets tekniska, miljömässiga och ekonomiska fördelar.

Träforskningsportalen

Här hittar du forskningsartiklar, rapporter och avhandlingar som berör trä och träbyggande.

Träbyggnadskansliet

Vi verkar för att modern träbyggnation ska användas i större utsträckning på den svenska byggmarknaden.

Sociala medier

 

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.