Våra kanaler

Förutom denna webbplats har vi sajter för både hemmasnickaren, konstruktören och den som vill fördjupa sig i träforskning. Vi finns också såklart i sociala medier där vi delar innehåll både för inspiration, information och instruktion.

Träguiden

www.traguiden är med över 5 000 sidor Sveriges största webb för byggkonstruktioner. Sök bland konstruktionsexempel, dimensioneringstabeller, CAD-ritningar och information om trä. En naturlig träffpunkt för klimatmedvetna.

Trärådhuset

www.traradhuset är en webbapplikation för dig som är mån om att bygga rätt. I Trädrådhuset kan du få hjälp med relevanta konstruktionsdetaljer, du kan designa med trä och skapa något unikt med färg och form i vårt designverktyg både interiört eller exteriört.

Byggbeskrivningar

www.byggbeskrivningar är till för dig som vill bygga i trä hemma. Här finns pedagogiska filmer, byggbeskrivningar med ritningar och information om hur du hittar till din närmaste bygghandlare.

Vi har också ett konto på Facebook som vi döpt till Byggbeskrivningar där vi delar tips för hemmasnickaren och den yrkesverksamma.

Lathunden app

Lathunden app är kostnadsfri och ett smidigt arbetsverktyg för dig som arbetar med trä. Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar.

Svenskt Träs lärportal

Webbutbildning som ger ökad kompetens om materialet trä.Trä är ett av våra viktigaste byggmaterial och användningen ligger på en konstant hög nivå. Allt fler inser träets tekniska, miljömässiga och ekonomiska fördelar.

Träforskningsportalen

träforksningsportalen hittar du forskningsartiklar, rapporter och avhandlingar som berör trä och träbyggande.

Träbyggnadskansliet

Träbyggnadskansliet verkar för att modern träbyggnation ska användas i större utsträckning på den svenska byggmarknaden.

Facebook

Vi finns på Facebook med kontot Swedish Wood. Här delar vi innehåll som inspirerar till en naturlig, hållbar livsstil som bland annat handlar om att välja trä när du köper eller ritar möbler, interiöra produkter, hus och objekt i staden. Vi delar innehåll både på svenska och engelska.

Vi har också ett konto som vi döpt till Byggbeskrivningar där vi delar tips för hemmasnickaren och den yrkesverksamma.

Linkedin

På Linkedin har vi kontot Svenskt Trä/Swedish Wood. Här vill vi nå ut med budskapet om att trä som byggnadsmaterial är bästa valet ur hållbarhets-, konstruktions-, säkerhets- och estetisk synpunkt.

Instagram

Vi har två konton på Instagram. På kontot Svenskt Trä delar vi innehåll på svenska och på kontot Swedish Wood delar vi innehåll för en internationell publik. Här vill vi inspirera till en mer naturlig livsstil som bland annat handlar om att välja trä när du köper eller ritar möbler och hus. 

Twitter

På Twitter heter vi Svenskt Trä/Swedish Wood och delar främst bransch- och handelsfrågor. Vi delar också inlägg om spännande nya projekt i trä. Vi gör inlägg på både svenska och engelska.

Pinterest

Vi har ett konto på Pinterest där vi främst delar innehåll som inspirerar till en hållbar livsstil i trä.

Youtube

Vi finns också med ett konto på Youtube. Vi använder Youtube både som bibliotek för många av våra seminarier och events, men vi har också filmer för att inspirerar och underlätta för personer som bestämt sig för att hemmabyggprojekt i trä samt inspirera fler till att bygga i trä.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration