Gör det själv

Här har vi på Svenskt Trä samlat allt till dig som gör-det-själv. Allt från det interaktiva Trärådhuset till Fixa & Trixa med barn. Både inspirerande, informativt och med instruktioner hur du ska gå tillväga. På sidan Byggbeskrivningar finns även många pedagogiska filmklipp som lär dig de korrekta metoderna för att genomföra dina projekt med lyckat resultat.

Webbplatsen byggbeskrivningar

Byggbeskrivningar är till dig som vill snickra i hemmet, till exempel en bastu, altan eller en friggebod. Här kan du ladda ner våra 47 stycken byggbeskrivningar och även se våra byggfilmer på Youtube.

Byggbeskrivningarna beskriver utförligt hur du bygger i trä, steg för steg med instruktioner, illustrationer och arbetsritningar. 
Byggbeskrivningarna är uppdelade i fyra serier: invändigt, utvändigt, renovering och en allmän om material och tillbehör och hobbysnickerier.
Byggbeskrivningarna hittar du hos de flesta bygg- och trävaruhandlare som är medlemmar i projektet Bygg i trä. På webbplatsen byggbeskrivningar.se kan du söka vilken/vilka bygghandlare som finns på din ort.
Alla byggbeskrivningarna finns också på webbplatsen byggbeskrivningar.se. Där finns även en interaktiv tjänst som ger möjlighet att måttanpassa utvändiga byggprojekt efter egna förutsättningar samt skriva ut arbetsritningar, materialspecifikationer och underlag för bygglovsansökan.
 

Webbplatsen Trärådhuset

Trärådhuset innehåller:

  • Ett konstruktionsverktyg är för dig som vill bygga och konstruera rätt med trä.
  • Ett Designverktyg som både exteriört och interiört hjälper dig att skapa något unikt. Designa med färg och form i vårt designlab.
  • Ett verktyg som lär dig allt om dimensioner & kvaliteter.
  • Ett verktyg som lär dig det mesta om bygglov.
  • Ett verktyg som ger dig byggtips till din trädgård.

Webbplatsen Fixa & Trixa

Snickra och bygga i trä är det roligaste som finns. Här kan våra yngsta besökare få tips på saker att bygga och verktyg som är bra att ha. Du får också lära dig varför det är bra att använda trä och hur mycket trä det finns i ett vanligt rum.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration