Bord med förvaring designat av Wu Wei

Grundare av det oberoende varumärket Thru, vinnare av priset Red Dot Design Award, gästmentor på Royal College of Art i England, en av Kinas tio främsta unga designers, deltagare i Sino-US Young Leader's Forum och vald till snickare för CCTV-dokumentären Handicraft.

Wu Weis design bygger på traditionella former där klassisk teknik integreras med modern estetik. Hans möbler berättar en historia med utgångspunkt från kinesisk tradition. Liksom många andra som arbetar med trä värdesätter Wu Wei hantverket och är medveten om träets särskilda kvaliteter, han kallar det ett ”känsligt och livskraftigt material”. Thruwood är ett av få självständiga varumärken där designern fortfarnade skapar det mesta för hand.

Möbelnamn
Flytande bordet

Beskrivning
Wu Wei skapade designen med tre grundtankar – för det första, att ta hänsyn till de naturliga egenskaperna hos den svenska furun, då den är lätt att forma. För det andra, att utforma något som kan användas i det moderna livet. Och till sist naturalismen, som är ett genomgående tema i Wu Weis arbete.

Under resan i maj blev Wu Wei fascinerad av alla sjöar och tjärnar som finns i Sverige. De är som naturliga skålar som innehåller dyrbara gåvor från naturen. Han tog med sig dessa intryck och tillämpade dem i sin design. Med hänsyn till den svenska furuns bearbetningsmöjligheter fann han en alternativ lösning till traditionella förvaringslösningar. Han karvade ut förvaringsfack i ett tjockt trästycke för att efterlikna naturens sjöar och tjärnar.

I dessa enkla ”skålar” kan man förvara böcker, papper och pennor, eller dölja kablar. För att få strukturell stabilitet använde Wu Wei bultar inne i bordets stomme för att ansluta bordsskivan till benen. Bordsskivan som är gjord av svensk furu, kan inte fällas upp och ner. I stället gjordes två spår i bordets stomme, som gör att bordsskivan kan glida i spåren. Bordsskivan kan lätt skjutas åt sidan för att ta fram saker ur facken. Då svensk furu är lätt att färga laserade Wu Wei bordsskivan för att skilja den från stommen.

Material
Svensk furu
Fyra förzinkade bultar
Giftfri vaxolja OSMO

Företag
Thru
Tel: 010-64331201
46D, Caochangdi Art Zone of Chaoyang District Beijing

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration