Skåp designat av Chen Yanfei

Designer och kalligraf, grundare av varumärket Pusu, tidigare art director på Nanfang Media Group, The Bund, Elle Decoration. Vann EDIDA-priset för bästa stol 2012. Hans studio har av Architectural Digest rankats bland de 100 bästa kinesiska designföretagen år 2013.

Chen Yanfei, en utbildad möbelsnickare som har blivit känd för sina traditionella kinesiska möbler. Han skapar framtiden på det gamla sättet och använder gamla snickeritekniker med tappförband – teknikerna ses som exempel på antikens talangfullhet eftersom spikar eller lim inte behövs. Han är övertygad om att bra möbeldesign måste vara enkel, elegant och funktionell.

 

Möbelnamn
Blomsterskåp

Beskrivning
Chen Yanfei tycker att svensk furu är ett lättbearbetat, flexibelt, stabilt och naturligt material. Han skapade ett skåp med djärv design, format som en kinesisk blommas kronblad. Det är ett integrerat komplett objekt oberoende av riktning. Lådor som är nästan osynliga när de är stängda växer ut slumpmässigt från skåpet som visar drag av det traditionella kinesiska landskapsmåleriet, shanshui. Det omålade skåpet är gjort med traditionell sunmao (tappförband) och är handbearbetat. Det exponerar den svenska furuns naturliga utseende, så som färgen och kvistarna, vilket är i harmoni med shanshui.

Material
Svensk furu

Företag
Pusu
Tel: 021-34619855
F1 Building D, 753 Yuyuan Rd.
Shanghai

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration