Glad sommar önskar Svenskt Trä

Snart kan vi på Svenskt Trä lägga en händelserik vår bakom oss.

Så blev det sommar i år också, i alla fall i stora delar av landet. Första helgen i juni hade jag den stora äran att delta vid högtidlighållandet av Sågverken Mellansveriges 100-årsjubileum som ägde rum i vackra Tällberg. Under kvällen i Tällberg fick vi ta del av både gyckel och fina tal, och inte minst tillbakablickar över hur det varit att driva sågverk i Sverige under olika årtionden.

Det blir så tydligt att vårt land är väldigt avlångt när man under en och samma vecka kan se skillnaderna i hur långt sommaren kommit i olika delar av landet. Men det är ju också en av de saker som gör Sverige så unikt. Redan nu bjuder helgerna på grill, bad och allt som hör sommaren till. Men än har vi en hel del kvar att hinna med innan semesterkänslan kan ta över även på vardagar. Den här veckan är vi ett gäng från Svenskt Trä som besöker ”vår man i UK” och våra medlemmar där. Veckan efter midsommar är det dags för Almedalen, där vi bland annat kommer ha ett seminarium på temat ”klimatneutralt byggande”, som ju är högaktuellt med tanke på det förslag till gränsvärden för byggnaders klimatpåverkan som Boverket nyligen presenterade. Ta del av programmet för alla event som Skogsindustrierna anordnar under Almedalsveckan, här hittar du programmet.

Men SEN är det dags för semester, i alla fall för mig. Jag och alla medarbetare på Svenskt Trä vill därför passa på att önska alla våra medlemmar en riktigt härlig sommar!

Anna Ryberg Ågren, Direktör på Svenskt Trä

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration