Webbinarium inför omröstningar om kommande andra generationens Eurokoder

Den 28 september är det dags för Svenskt Träs tredje webbinarium inför omröstningar om kommande andra generationens Eurokoder! Den här gången handlar det om branddimensionering respektive träbroar.

De två första inledande webbinarierna i juni 2023 gav en överblick om den kommande 2:a generationens Eurokoder, samt en jämförande analys mellan nuvarande och kommande Eurokoder med fokus på beräkningar av bl.a. tryck vinkelrätt fiber och skjuvning respektive infästningar och förstärkningar.

Vid detta webbinarium jämförs nuvarande och kommande Eurokoder för träkonstruktioner m.a.p. brandberäkningar respektive dimensionering av träbroar.

Medan den nuvarande Eurokoden om brand EN 1995-1-2 består av 70 sidor inklusive 6 informativa bilagor, kommer nästa version att omfatta över 219 sidor där minst 4 bilagor tillkommer och flertalet bilagor är nu normativa. Vid webbinariet behandlas bland annat hur den nya brandmodellen påverkar dimensionering, regler för nya material som KL-trä samt användning av nya bilagor.

Den kommande versionen av Eurokoddelen 1995–2 om träbroar omfattar drygt 80 sidor varav 5 bilagor, medan den tidigare hade drygt 30 sidor och 3 bilagor. Vid webinariet kommer man att belysa en del nyheter med fokus på dimensioneringsberäkningar, detaljutformning och utförande.

Svenskt Trä bjuder på ett webbinarium om dessa ämnen den 28 september 2023, kl. 09.00-12.00. Följande punkter finns på programmet:

  1. Dimensionering av träkonstruktioner för brand (Alar Just & Daniel Brandon)
  2. Dimensionering av träbroar (Kristofer Ekholm & Roberto Crocetti)

Omröstningen och samtliga fyra delar i prEN-1995-serien kommer att finnas på SIS-hemsida här.

Intresserad? Anmäl dig här!

Vid frågor kontakta patrice.godonou@svenskttra.se

Välkommen med din anmälan!

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration