Svenskt Träs nya podd – helt avsnitt tillägnas Trämarknaden

Publicerad 2020-10-29

Den 19 november kan du lyssna på branschorganisationen Svenskt Träs Trämarknadsavsnitt i den nystartade Svenskt Trä-podden. Avsnittet handlar bland annat om marknadsläget för trä, hur corona har påverkat träbranschen och om eventuella förändringar i de globala handelsmönstren för trä.

- Det började, som med mycket annat i år, med pandemin som satte fysiskt stopp för Trämarknaden i Karlstad. Vi behövde tänka nytt och ville ändå tillfredsställa behovet av att diskutera var vår bransch är på väg ur ett marknadsperspektiv. Vi tillägnar därför ett helt avsnitt åt just Trämarknaden i vår nystartade podd, säger Mathias Fridholm som är direktör på Svenskt Trä.

I vanliga fall är Elite Stadshotell i Karlstad fullsatt runt den 19 november varje år. Sedan lång till tillbaka har Trämarknaden varit en naturlig mötespunkt för branschkollegor från både Sverige och internationellt håll. Nu tillägnar Svenskt Trä istället ett helt poddavsnitt åt de frågor som annars skulle diskuterats på plats i Karlstad.

- Jag är övertygad om att det är fler än vi som vill följa utvecklingen för trä och poddar är ett intressant och växande format för informationsspridning. Vi vänder oss både till träbranschen och till de som verkar i dess utkant men jag tror även att en träintresserad allmänhet kommer att tycka att våra ämnen är intressanta, säger Mathias Fridholm.

Svenskt Träs podcast leds av Mathias Fridholm som är direktör för Svenskt Trä. Han pratar med inflytelserika personer om varför vi ska konstruera och designa i trä och hur trä kan bidra till en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar morgondag.

Bland annat kommer samtal från Svenskt Träs seminarieserie om ingenjörsmässigt byggande i trä finnas tillgängliga som poddavsnitt. I efterföljande avsnitt träffar vi en trendexpert som berättar om trender kopplade till vår image och livsstil. I samma avsnitt ställer Svenskt Trä frågan om trä kan vara hälsomässigt fördelaktigt. I avsnittet om träbyggande pratas det om hur kommuner brottas med att balansera behovet av bostäder med att minska klimatavtrycket inom byggindustrin.

I ett av avsnitten diskuterar vi rekordsommaren för byggvaruhandeln. Efter att fler haft mer tid hemma och byggt en hel del, kan vi förvänta oss en nedgång för försäljningen i byggvaruhandeln? I det sista avsnittet pratas det om ny teknik som kommer att få sågverksindustrin att ligga i frontlinjen när det gäller den digitala revolutionen.

Svenskt Träs podcast finns där poddar finns, sök efter Svenskt Trä-podden. Avsnitt släpps löpande från november och framåt.

Läs pressmeddelandet på Svenskt Träs webbplats här.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration