Svenskt Trä söker teknisk projektledare

JOBBANNONS Som ett led i vår framtidssatsning söker vi nu en teknisk projektledare.

Om Svenskt Trä

Svenskt Trä har ett uppdrag att sprida kunskap om trä, träprodukter och träbyggande för att främja ett hållbart samhälle och en livskraftig sågverksnäring. Det gör vi genom att inspirera, utbilda och driva teknisk utveckling.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksindustri och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ-, KL-trä- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna. Tillsammans med Trä- och möbelföretagen, TMF, driver Svenskt Trä också Sveriges Träbyggnadskansli som har till uppgift att verka för ett ökat träbyggande och tillväxt av den industriella träbyggsektorn i Sverige.

Svensk sågverksindustri har en unik möjlighet att bidra till den gröna omställningen. Som en del i arbetet med att driva på den gröna omställningen har vi inom Skogsindustrierna tillsammans med våra medlemsföretag enats om framtidslöften inom områdena klimat, cirkularitet och biologisk mångfald. Löftena kommer vara styrande för och genomsyra vår verksamhet. Vill du vara med på vår framtidsresa och utveckla det framtida hållbara byggandet i trä?

Din roll

Du får en mycket intressant roll i en industri som utvecklas snabbt. Det moderna träbyggandet går stadigt framåt och ditt fokus blir att hantera tekniska frågor gällande trä kopplat till byggprodukter och byggsystem. En viktig del i rollen är att leda och samordna den fortsatta utvecklingen och förbättringen av våra digitala plattformar i linje med ovan nämnda framtidslöften.

Du kommer att arbeta nära träindustrin och ingå i flera nätverk. Det innebär att du kommer att representera Svenskt Trä i olika sammanhang och sprida kunskap om trä och träbyggande genom att medverka på mässor och seminarier. Det finns även möjlighet att föreläsa och hålla utbildningar.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat minst tre år inom byggbranschen med en bakgrund som byggnadskonstruktör, byggtekniker eller har annan relevant erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • Konstruktion avseende byggnation i trä
  • Byggnadsmodellering samt beräkning och simulering med olika digitala hjälpmedel
  • Samband med projektering av byggnadsverk
  • Projektledning
  • Regelverk såsom Boverkets byggregler och referensverk som AMA

Din utbildning kan vara civilingenjör inom väg & vatten/samhällsbyggnad, högskole- eller byggnadsingenjör. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Som person är du utåtriktad och trivs med att möta nya människor och medverka i olika grupper. Arbetet kräver att du är självgående och har lätt för att ta egna initiativ, till exempel när det gäller att driva olika processer och projekt.

För att trivas i rollen har du ett intresse och engagemang för en hållbar samhällsutveckling och du ser fram emot att med fokus på kvalitet och nytänkande arbeta för en fortsatt utveckling inom träbyggsektorn.

Svenskt Trä erbjuder

Genom denna roll får du en unik möjlighet att inte bara fördjupa dina egna kunskaper utan också att vara en del av en större sammanhang som syftar till att förändra byggbranschen till det bättre. Vi på Svenskt Trä vill även vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett utbud av olika personalförmåner.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattningen är heltid med placeringsort i Stockholm, Näringslivets Hus. Annan placering kan diskuteras. Det finns möjlighet till visst distansarbete enligt företagets riktlinjer.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna rekryteringsansvarig Suzanne Falk på 0705-94 10 36. Registrera din ansökan och CV genom att följa nedan länk. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 14 april 2024.

Jobbansökan hittar du här

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration