Möt hela träindustrin i Karlstad

Publicerad 2018-11-16

PRESSINBJUDAN Trämarknaden i Karlstad är en mittpunkt och mötesplats för såväl den svenska som internationella sågverksbranschen. Under en för- och eftermiddag den 22 november möter vi de främsta företrädarna från trä- och sågverksindustrin som delar med sig av trender och utveckling av träindustrins marknad. Välkommen att delta under seminarium och presslunch samt under utnämningen av riddare av Trämarknadsorden.

Den 22 november bli en heldag full av nyheter, trender och utmaningar i Karlstad. Förmiddagen börjar med en framtidsspaning av sågverkens viktigaste kundsegment - nordisk bygghandel. Bland annat ställer vi oss frågan "Varför digitalisera i värdekedjan?" och lyfter fram bygghandel ur ett nordiskt perspektiv.

Under eftermiddagen dikuteras trävarumarknaden och dess trender och utveckling. Bland annat lyssnar vi till Ola Wong, journalist och Kinaexpert om Kinas strategi för nationell pånyttfödelse och konsekvenser för Europa. Vi hör även Erik Belfrage, som är Region Manager för Maghreb och West Africa på Business Sweden, berätta om den geopolitiska utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern.

Dagen avslutas med utnämning av riddare av Trämarknadsorden och marknadsmingel.

- Trämarknaden i Karlstad utgör en central mötesplats för sågverks- och träbyggnadsindustrin sedan mer än 50 år tillbaka i tiden. Det är ett viktigt forum där de senaste trenderna och nyheterna inom träindustrin diskuteras, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

Presslunch 
När: 12:00 – 13:00
Var: Elite Stadshotell, Karlstad. Lokal Empiren

Under lunchen medverkar föredragshållare och du har möjlighet att ställa frågor och ta bilder.

Anmälan presslunch
Vill du delta under presslunchen så anmäl dig till camilla.carlsson@svenskttra.se. Deltagande under seminariet kräver ingen anmälan. 

Läs mer:
Seminarieprogram 22 november
Om Trämarknaden i Karlstad

Läs pressinbjudan på Svenskt Träs webbplats här.

För mer information:
Mikael Eliasson, direktör, Svenskt Trä
+46 8 762 72 01, mikael.eliasson@svenskttra.se 

Presskontakt: 
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se  

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration