Bordet Solstråle

Hållbar skogsföring handlar inte bara om att bevara kvantiteten av skog för kommande generationer, det handlar även om att respektera den biologiska mångfalden hos skogarna, ekologin inom vilken arter lever, samt samhällen påverkade av skog. Hållbar skogsföring ska med andra ord bevara balansen mellan ekonomisk träproduktion och respektera flora och fauna, friluftsliv, sysselsättning och lokala intressen.
 
Sverige är ett land täckt av skog och sjö. Med hela 70% av sin yta täckt av skog är naturen aldrig långt borta. För många svenskar är skogen en plats för att plocka svamp, promenera, och komma undan stadslivets jäkt. Genom att använda furu, kan lugnet hos skogarna närvara i våra hem. Det naturliga materialet ger inte bara en varm, intim känsla, utan är även gynnsam för fysiskt och psykiskt välmående.
 
Edward Nordendahl ärar värderingarna bakom svensk hållbar skogsföring och skönheten hos svensk natur i sin möbel, bordet han har döpt till Solstråle.
 
Nordendahl har använt sig av en strukturell teknik för att exponera den svenska furuns kvalitéer. Skiktningen av furu ska likna solstrålar som stiger ur bordets mitt, för att ge ett energigivande visuellt intryck. De stödjande benen är vinklade för att bidra till den uppåtriktade rörelsen i designen.
 
De avtagbara benen möjliggör frakt i flat-pack och effektiv förvaring. Öppningen i mitten av bordet är huvudsakligen tänkt som handtag för enkel hantering av bordet, men erbjuder dessutom en möjlighet att placera en kruka under hålet för en blomma att växa upp ur, vilket ger extra liv till rummet.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration