The 742 Bench

Svensk möbeldesign är välkänd för såväl funktionalitet som enkelhet. Miljövänlig, respektfull mot naturen, funktionell och rena linjer är ledord inom svensk design.

Formgivare Rickard Torstenfelt och John Funqvist valde att arbeta med svensk furu för att skapa funktionalitet på ett modernt vis, i en hyllning till både svensk tradition och innovation.

Rickard Torstenfelt och John Funqvist har gjort The 742 Bench. Det är en hallbänk i tunga proportioner, inspirerad av svensk allmoge möbeldesign.

Allmoge är en forntida term för bondestånd och agrikultur, vilket i svensk historia inkluderade den större delen av befolkningen. Bänkens borstade yta ger användaren en härlig taktil upplevelse, samtidigt som det förstärker känslan och det estetiska intrycket av furun. Ytan är smord i linfröolja med zinkvitt pigment, vilket förhindrar bänken från att åldras gult samtidigt som det ger och bevarar en ren uppsyn.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.