Skåpet Tajga

Sverige är ett land täckt av skog och sjö. Med hela 70% av sin yta täckt av skog är naturen aldrig långt borta. För många svenskar är skogen en plats för att plocka svamp, promenera, och komma undan stadslivets jäkt. Genom att använda furu, kan lugnet hos skogarna även närvara i våra hem. Det naturliga materialet ger inte bara en varm, intim känsla, utan är även gynnsam för fysiskt och psykiskt välmående.

På China International Furniture Fair i Shanghai kommer besökare kunna röra kvistarna hos svenskt furu, för att känna mystiken hos svensk skog, samt tala med de kreativa formgivarna i Svenskt Träs monter i avdelningen för East Design Show. Julia Sthillert är en av de möbeldesigners som hedrar värderingarna bakom svenskt hållbar skogsindustri, och skönheten av svensk natur i sin möbel Tajga.

Skåpet Tajga är ett mindre dekorativt skåp, format av Julia Sthillert som fann sin inspiration i Art Deco och skandinavisk design. Sthillert har kombinerat historiska och ikoniska element baserat på verk av designlegender såsom den svenske Josef Frank, och annan svensk design hon har växt upp med.

Sthillert har arbetat uteslutande med svensk furu och försökt anpassa designen för att förstärka den naturliga skönheten hos materialet, vilken för henne representerar och hedrar skatten som nordiska skogar gömmer.

Valet av furu som ett utsmyckande element gjordes för att visa träslagets potential som dekoration, för att låta furun ta den estetiska plats som materialet förtjänar. Tajga kan husa serviser, likörer, textilier eller andra högt skattade ting.

Skåpet är snickrat i solitt trä, anpassat för tillverkning och produktion. Det kan även alterneras för knock-down konstruktion. 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration