Sauna Seat

De senaste åren har Svenskt Trä stöttat skapandet av stilrena och praktiska möbler gjorda av hållbart producerad svensk furu, möbler som möter efterfrågan hos kinesiska konsumenter. I år på East Design Show i Shanghai, ställer Svenskt Trä ut ett antal möbler i svensk furu designade av såväl svenska som kinesiska formgivare.

Det kommer att bli en hyllning till svensk furu och svensk möbeldesign, som stärker den spirande relationen mellan Sverige och Kina. Möbeldesigner Siri Haller har funnit inspiration i just detta möte mellan Öst och Väst, och vill uttrycka ett kulturellt utbyte i form av design och handel.

Siri Haller är designern och Victor af Wellerstedt hantverkaren bakom Sauna Seat. Möbeln är inspirerad av finsk bastukultur och japanska badhus, Onsen.

Sätet exponerar bart trä och uttrycker balans, lugn, stabilitiet som bjuder in till avslappning och begrundande för kropp och själ, ensam eller tillsammans med någon.

Siri Haller formgav Sauna Seat för att fånga känslan av en bastu och ett renande bad, för att välkomna en dåsig kropp och närvarande sinnen.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration