Furulampan Cone

Med hjälp av experimentellt arbete med ljus har studenterna på Carl Malmstensskolan satt form på sina designidéer i projektet Woodlights.


"Cone" formgiven av Sebastian Dell´Uva. Foto: Olof Grind.

Cone är en anpassningsbar armatur i furu för hem och kontor. Formen är ett möte mellan organiska och mekaniska konfigurationer. Istället för att se armaturen som ett enskilt objekt – separerat från rummet – är Cone formgiven med utgångspunkten att lampa och rum agerar som en helhet. Genom en anpassningsbar armatur kan enkelt upplevelsen av rummet förändras med ljus och skuggor. Belysningen går att rikta, höja och sänka samt obehindrat förflytta mellan armaturens olika stativ. Stativen finns till bord, vägg, golv och tak. Inspirationen till formen är hämtad från naturliga kluster såsom tickor – svampar som framförallt lever på träd – och kottar av furu.

Här kan du läsa pressmeddelandet "Furulampan – en lysande återvändare i ny tappning" och ladda ner bilder.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.