Toufik Belaffari - marockansk designer

Svenskt Trä har bett 9 marockanska designers att ta fram möbler i svensk furu. Designerna tog sig an uppdraget med mycket entusiasm och här är resultatet av deras arbete.

Principen för objekten är inriktad på själva patinan där konstnären under arbetets gång leker med och tar fram granens olika möjligheter som material.

Det snidade träet, ytan som polerats genom slipning avslöjar en silkeslen yta samtidigt som träfibrerna och materialets egenheter fortfarande syns tydligt.
 
Om Toufik
Toufik Belaffari är utbildad vid Les beaux arts de Genève och L’institute Professionnel des Métiers de la Décoration (IMPD) i Paris. Som inredningsarkitekt verkade han i Paris fram till 1999 då han återvände till Marocko för att grunda sin egen verksamhet. Hans stil präglas av en blandning av influenser från hela världen och han kombinerar stor kreativitet med lika mycket noggrannhet och precision.
 
 
 
 

 

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.