Khadija Kabbaj - marockansk designer

Svenskt Trä har bett 9 marockanska designers att ta fram möbler i svensk furu. Designerna tog sig an uppdraget med mycket entusiasm och här är resultatet av deras arbete.

Bordet Dimamida är inspirerat av det traditionella låga bordet L’mida som fortfarande återfinns i marockanska inredningssammanhang.

Min utgångspunkt är att ösa ur det kollektiva minnet och ge ett nytt perspektiv på våra vanliga och gemensamma föremål. Med bordet Dimamida har jag tagit fram det som är tänkt att vara diskret och överdrivit det. Benen ”Khrit” korsar skivan på både över- och underdelen och finner sin plats i mitten av bordet.
 
Om Khadija
Plastdesignern Khadija Kabbaj hämtar sin inspiration från ett universum där modernitet och tradition ständigt frotteras mot varandra. Hon genomförde sina konststudier vid l’Ecole des Beaux-Arts vid Camden Art Center i London och studerade även mode vid Central School of Fashion. 1996 skapade hon företaget KHK Création med inriktning mot design. 2010 grundade hon Extramuros, en organisation som arbetar med utvecklingen av konsten och den marockanska kulturen. Genom Extramuros har hon även lett en rad sociala projekt.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration