Barnmöbel Ottis - DesigninPine


Foto Magnus Glans

Elin Eliasson

I konceptet ”Sagor från naturen” har Elin Eliasson försökt skildra magin som finns i naturen. Hon har skapat en liten fantasifigur i form av en tallkotte som också har fått ge namn till hennes förvaringssystem Ottis. Inspirationen till formen kommer från den massiva furun i sig, skogens uppbyggnad av långa kroppar med nivåer och mellanrumsformer samt små gömda rum.

Systemet är uppbyggt av ben i olika höjder, ramar och boxar. Med dessa olika delar kan man skapa en hel kollektion av möbler. Boxarna kan flyttas runt inom möbelns givna ramar och har antagit formen av utdragbara lådor och skåp med dörr och lock. Dessa kan även användas fritt i rummet.

Den svagt vitpigmenterade ytan bevarar träets naturliga karaktär och låter furun lysa igenom. En accentfärg har använts på utvalda delar av möbeln för att skapa ett intresse för hur boxarna placeras. Färgen är inspirerad av norrskenet och återkommer även i filttyget som täcker bottnarnas undersida.

Storskalig industriell produktion av möbler som ska levereras i platta paket, sätter ramar kring vad man kan göra.

– Jag har fått prioritera vad som är viktigt att fokusera på. Att snäva åt hur mycket man kan göra, skala av och tänka ett varv till för att det ska fungera i produktionen.

 

Foto Magnus Glans

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration