Sängbord The Crane - DesigninPine


Foto Magnus Glans

Maja Björnsdotter

Maja Björnsdotter älskar att bygga system och gå på djupet i produktionstekniska lösningar. Att ha begränsningar att stångas med är en utmaning hon gillar. Därför har projektet med de kinesiska möbeltillverkarna passat henne väldigt bra.

– I mitt konceptförslag, The Crane, har jag utgått från tranan och försökt åskådliggöra lite av symboliken som förknippas med den långbenta fågeln. I Asien är tranan en symbol för ett långt liv och odödlighet. Den beundras för sin elegans och sina graciösa rörelser och står även för visdom. Ur kollektionen jag skissat på valde jag att förverkliga sängbordet som är den möbel som är enklast att producera.

Tranans ben med sina markerade knäskålar ger bordet balans och stabilitet. Fjäderdräkten går igen i bordets utsida som är klätt med furuspån och med sin enkla färgskala ger ett lätt och luftigt intryck. Tanken är att bordet ska fungera lite som en skulptur i det kinesiska sovrummet. Det för inte bara tankarna till Skandinavien utan förmedlar också en touch av österländsk mystik.

Maja tycker att uppgiften har varit spännande och att möblerna studenterna designat visar på vilken potential furu har i modern, storskalig möbeltillverkning. Hennes förhoppning är att hon med sitt sängbord lyckats presentera materialet på ett lite lyxigare sätt. 

 

Foto Magnus Glans

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration