Hyllsystem Thaw - DesigninPine


Foto Magnus Glans

Hemmo Honkonen

Den skandinaviska naturen har inspirerat Hemmo Honkonen i hans arbete med ett hyllsystem tänkt för både offentliga och privata miljöer.

– Vårvinterns smältande snötäcke skapar både förväntan och nyfikenhet. Döda grenar sticker upp i snön och bjuder på spännande kontraster mellan ljust och mörkt, dött och levande. Det som gömts i snö kommer fram vid tö, säger Hemmo som uppskattar de taktila värden som furu förmedlar.

Förvaringshyllan består av fyra hyllplan, toppar, ben och distanser som skruvas samman till en enkel och stabil konstruktion som lämpar sig väl för storskalig industriell tillverkning och transport i platta paket. Systemet kan enkelt utvecklas till en större familj där varje enhet har olika användningsområden.

Hyllan är tänkt att fungera mer som ett inredningselement än vad en förvaringsmöbel vanligtvis gör. Det är en förvaring för saker man vill omge sig med i vardagen, saker man vill se på själv och visa upp för andra. Hyllan får gärna ta för sig och bli något av rummets centerpiece. En busig möbel som drar blickarna till sig, berör och väcker känslor och tankar hos åskådaren.

 

Foto Magnus Glans

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration