Skåp The Golden Shelving System - DesigninPine


Foto Magnus Glans

Mari Koppanen

Mari Koppanens möbel är ett skåp för förvaring som är baserat på det gyllene snittet. De harmoniska proportionerna som förekommer så ofta i vår vardag, utan att vi har en aning om det.

Skåpets lösa, invändiga moduler kan staplas på och i varandra och användas både i och utanför själva skåpstommen. Hennes tanke med skåpet är att det ska användas till förvaring av sådana saker som man vill ha nära till hands, men inte vill ha liggandes framme.

Stommen är tillverkad av skivor i massiv furu som är enkla att packa i ett platt paket. Till dörren har Mari valt att använda bambu som är ett välkänt material i Kina.

– Under designprocessen har jag hela tiden fått ha i åtanke hur producenten arbetar och hitta ett förhållningssätt där jag känner mig bekväm med min design. Jag har insett vikten av tydlighet för att utfallet ska bli som jag har tänkt mig. 

Efter att ha genomfört det här projektet, har Mari tagit till sig materialet på ett nytt sätt. Hon har upptäckt att furu både är flexibelt och föränderligt och att man kan jobba mycket med utseendet, till exempel genom att använda olika typer av ytbehandlingar.

 

Foto Magnus Glans

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration