Träpriset 2020

Foto: Åke E:son Lindman

Träpriset är ett arkitekturpris instiftat av Svenskt Trä och en av Sveriges största och mest kända arkitekturtävlingar. I Träpriset 2020 har sammanlagt 130 tävlingsbidrag kommit in. Av dessa har juryn besökt drygt 40 byggnader och av dessa har 12 byggnader nominerats.

I år blir Träpriset en digital gala som sänder direkt från Berns i Stockholm. Utöver prisutdelning utlovar vi underhållning och full galakänsla direkt ut till ditt vardagsrum.

Den 2 december 2020 delar vi ut Träpriset – Sveriges hållbara arkitekturpris. Priset går till det byggnadsverk som sedan förra prisutdelningen 2016, på bästa sätt tillvaratagit träets möjligheter och skapat god träarkitektur som samtidigt speglar och utvecklar vår samtid.

För oss är det viktigare nu mer än någonsin att inte tappa det stora perspektivet – vi måste tänka hållbart. Vi lever i en utmanande tid med yttre omständigheter som påverkar både vår vardag och vår framtid. Tillsammans firar vi därför det hållbara samhället byggt på innovation, framtidstro och ansvarstagande.

Anmäl dig här

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.