Réda Bouamrani - marockansk designer

Svenskt Trä har bett 9 marockanska designers att ta fram möbler i svensk furu. Designerna tog sig an uppdraget med mycket entusiasm och här är resultatet av deras arbete.

En ostrukturerad arkitektur: det är det temat jag inriktat mig på i det här arbetet. Rödgran är ett mycket eftersökt träslag i Marocko och det kommer huvudsakligen från Sverige. Det är ett robust och doftande träslag som passar för många olika snickerier. Min utgångspunkt har varit att helt enkelt använda mig av olika delar och sammansättningar för att bevara träets naturliga mönster. För att ge föremålet något av en själ och för att få designen att framträda tydligt har jag också använt mig av färg.

Om Réda
Réda Bouamrani föddes 1971 och var redan i unga år fascinerad av tillverkningen av vardagsföremål. 1995 tog han examen vid den prestigefyllda Académie Charpentier och 2001 skapade han sitt företag med inriktning mot inredningsarkitektur. Han har också arbetat med produktdesign och har ett i många stycken avantgardistiskt förhållningssätt till former och material. Han har deltagit i många nationella och internationella utställningar och är just nu aktuell på L’insitute Monde Arabe i Paris.
 
 
 

 

 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration