The F-Chair

De senaste åren har Svenskt Trä stöttat skapandet av stilrena och praktiska möbler gjorda av hållbart producerad svensk furu, möbler som möter efterfrågan hos kinesiska konsumenter. I år på East Design Show i Shanghai, ställer Svenskt Trä ut ett antal möbler i svensk furu designade av såväl svenska som kinesiska formgivare.

Det kommer att bli en hyllning till svensk furu och svensk möbeldesign, som stärker den spirande relationen mellan Sverige och Kina. Karl Ingberg Sundsgård och José Manuel Montoya Pujol har funnit inspiration i just detta möte mellan Öst och Väst, och vill uttrycka ett kulturellt utbyte i form av design och handel.

Karl Ingberg Sundsgård och José Manuel Montoya Pujol har skapat The F-Chair.

Sundsgård och Pujol delar två passioner: en för design och hantverk, och en för mat. Eftersom måltiden är en av de viktigaste beståndsdelarna i olika kulturer runtom i världen, ville de skapa något för att förstärka matupplevelsen. Deras F-Chair i svensk furu bidrar till att föra samman människor och kulturer för att avnjuta en måltid tillsammans.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.