Använd trä, det är bra för miljön!

Av alla byggnadsmaterial intar trä en särställning. Det är ett förnybart och ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart material. Och tänk att det faktiskt finns trähus som är flera hundra år gamla!

Men det finns förstås fler anledningar till att välja trä. Det är ett härligt material att arbeta med, det är enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla överallt där det används. Som det skogsland Sverige är har vi en fantastisk möjlighet att vara en del av lösningen på  frågor kring klimat och miljö. Du som använder träprodukter spelar också en viktig roll. För när du väljer trä, väljer du också ett material med en hel rad miljöfördelar.

 

Väljer du trä väljer du rätt!

Vare sig det är trä för möbler, fast inredning, hus eller annat. Träd tar upp koldioxid när de växer och lagrar kolet i träet. Att använda trä är ett bra sätt att hålla ner energiförbrukningen samtidigt som kolet bevaras i träet. Trä kan sedan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.