Garderob Display - DesigninPine


Foto Magnus Glans

Solith af Malmborg

Solith af Malmborgs öppna garderobslösning åskådliggör på många sätt mötet mellan två kulturer. Inte minst när det gäller val av material där Solith har valt att låta svensk furu möta kinesisk bambu. Det är en slags symbolik som beskriver den resa studenterna gjort med projektet.

Både byrå och skåp har en utsida av furu och en insida av bambu där bambun fungerar lite som en överraskning som gömmer sig innanför det omslutande höljet.

Soliths tanke är att garderobens ägare själv ska kunna påverka både utseende och funktion, till exempel genom att köpa till mer arbetade delar och detaljer som gör att den får en exklusivare framtoning. Det hängande skåpet som man själv kan trä på garderobsstången är ett exempel, liksom spegeln och galgen. Vilka plagg och accessoarer man väljer att exponera, sätter också sin prägel på garderoben.

– Den kinesiska möbeltillverkaren tänker väldigt ingenjörsmässigt och praktiskt. Att få motivera sina val kring form och proportioner har varit både nyttigt och lärorikt. Vi har befunnit oss i ett skarpt läge där vi arbetat väldigt konstruktionsnära. Projektet har inneburit mycket mer än att bara leverera en form.

 

Foto Magnus Glans

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration