Balansstol designad av Zhang Junjie

Ställföreträdande dekan vid Industrial Design Dept. School of Art, China Academy of Art, filosofie doktor i tillverkningsteori och tillämpning av kulturell och kreativ design, grundare av studio SOZEN. Han bedriver tvärvetenskaplig forskning inom samtida kultur och design. Han har fått Red Dot Design Award, IF Product Design Award ett antal gånger samt mer än tio internationella utmärkelser. Hans arbeten har ställts ut och samlats vid kinesiska och utländska institut och museer.

SOZEN tillämpar en innovativ designmetod för att förstå essensen av kinas fundamentala kultur och integrera den i skapandet av det moderna livet. SOZEN-designen är uppriktig och rättfram. Du känner glädje när du ser den, dess underbara enkelhet är världslig men med en verklig och påtaglig charm.

Möbelnamn
Balansstol

Beskrivning
Att tolka svensk furu, ett nordiskt material, från ett orientaliskt perspektiv ger en kulturell balans. Zhang Junjie lyckas förmedla en inre balans via en enkel stol. Det är en metafor för kinesisk Tai Chi, där kroppsrörelsen uttrycker den inbyggda styrkan och den yttre skönheten. Sätet och ryggstödet är gjort av svensk furu, benen är av metall. Stabiliteten skapas av de tre delarnas inbördes förskjutning. Svensk furu är enastående, vilket gör att varje detalj och kurva i sätet och ryggstödet kan framhävas. Balansen syns i enkelheten och proportionerna. Formen är uttrycksfull. Färgen på stommen är naturlig och ursprunglig. Kontrasten i form och färg är skarp mellan de rosa guldtitaniumklädda benen och furudelarna. Svensk furu är rustikt och mjukt, medan titan är tunnt och hårt. Handtaget på baksidan av ryggstödet är stolseriens logotyp och kan användas som hängare.

Material
Svensk furu
20 mm titanbelagda rör av rostfritt stål
5 mm titanbelagda stänger av rostfritt stål
Metallskruvar
Metallhandtag
Giftfri färg

Företag
Sozen
Tel: 13456920502
19-102 YunxiXang Mountain Zhuantang Town,
West Lake Dist. Hangzhou, Zhejiang

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration