Allt du behöver inför sommarens bygge!

Publicerad 2024-05-08

Altan och trädäck finns på tio-i-topp-listan över mångas byggdrömmar, AltanGuiden är en hjälp på vägen för hemmabyggaren.

Vill du bygga en altan? Eller ett trädäck på mark? Med hjälp av AltanGuiden, ett kostnadsfritt designverktyg som branschorganisationen Svenskt Trä står bakom, får du rätt hjälp på vägen. Nytt för i år är att du nu också även kan få hjälp med att planera ditt trädäck på mark.

– Vi vet att just altan och trädäck finns på tio-i-topp-listan över mångas byggdrömmar. Jag hoppas att AltanGuiden är till nytta för alla byggentusiaster, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel, Svenskt Trä. 

Med AltanGuidens omfattande designverktyg kan du skräddarsy din altan och ditt trädäck på mark, hela vägen från skiss till material- och inköpslista. I verktyget väljer du steg för steg önskad utformning, och det finns möjlighet att anpassa till exempel staket och trappor. Utifrån dina val får du fram en 3D-vy som visar hur det kommer att se ut. AltanGuiden hjälper dig att beräkna rätt dimension på bärlinor, golvbjälkar, golvbalkar i konstruktionsvirke eller limträ, samt ger anvisningar om plintavstånd enligt Boverkets konstruktionsregler. 

Målgruppen för AltanGuiden är privatpersoner och byggföretag som utför mindre byggnadsarbeten. 

Mer information finns här: 

AltanGuiden finns att hitta på byggbeskrivningar.se/altanguiden 

Byggbeskrivningar är till för dig som vill bygga i trä. I samarbete med Svensk bygghandel har Svenskt Trä sedan 1983 tagit fram många uppskattade byggbeskrivningar. 

Läs mer på byggbeskrivningar.se 
 

Bilder

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration