Dags att planera vårens byggprojekt - nya, inspirerande byggbeskrivningar från Svenskt Trä

Publicerad 2023-04-05

Solsängar med bord, foto: pressbild Svenskt Trä.

Kliar det i fingrar att dra igång årets byggprojekt där hemma? Lagom till våren lanserar branschorganisationen Svenskt Trä fem nya beskrivningar för hur du kan bygga en entréportal till trädgården, två solsängar med bord, en grillstad med bänkar, praktisk förvaring för dynor samt ett snyggt vedskjul.

– Jag tror att årets nya limträprojekt kommer att sätta guldkant på tillvaron för många svenskar i sommar. Att njuta av värmen i en egenbyggd solsäng eller att samlas runt en eldstad med nära och kära är något som troligtvis passar de flesta. Praktisk förvaring för dynor och ett vedskjul är också något som många behöver där hemma, säger Johan Fröbel, chef Teknik & Handel på Svenskt Trä.

Limträ är ett mångfacetterat material som vanligtvis används som konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader. Lika bra fungerar materialet till att bygga designade användbara möbler och inredning på hemmaplan både utom- och inomhus. I dag har de flesta bygghandlare limträ på lager och kan snabbt och enkelt bistå med material. Samtliga nya projekt är baserade på standardsortimentet som finns hos bygghandeln eller som kan beställas hem på mindre än en vecka.

– Intresset för att bygga hemma verkar öka alltmer, vilket är väldigt roligt. Vi märker också att limträets fördelar gör att många väljer materialet för sina byggprojekt hemma. Limträ är ett vackert material som också är starkt och håller över tid, även i utemiljöer. Därför är det uppskattat bland landets hemmabyggare, säger Johan Fröbel och tillägger.

– Att materialet dessutom kommer från närproducerad råvara gör det också till ett miljömässigt smart val för hemmabyggaren.

De fem nya limträprojekten finns att hitta på Svenskt Träs webbplats byggbeskrivningar.se/limtra. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga illustrationer, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa. Det finns totalt 24 olika limträprojekt att tillgå på hemsidan.

Årets nya byggbeskrivningar:

1. Entréportal till trädgården

2. Solsängar med bord

3. Grillstad med bänkar

4. Förvaring för dynor

5. Vedskjul

 

Läs mer på: www.byggbeskrivningar.se/bygg-med-limtra

Om Byggbeskrivningar
Branschorganisationen Svenskt Trä har, i samråd med landets limträtillverkare, producerat fem nya limträprojekt för hemmafixare att bygga lagom till sommaren.

På Svenskt Träs sajt byggbeskrivningar.se/limträ finns genomtänkta och moderna projekt för alla som vill bygga mer i limträ där flera av dem passar perfekt att ta sig an i höst och vinter. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga bilder, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa.

Bakom byggbeskrivingar.se står Svenskt Trä som verkar för kunskapsspridning, inspiration och utveckling som rör trä, träprodukter och träbyggande.

Bilder

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration