Enkla och smarta tips för sommarens byggprojekt

Publicerad 2022-06-02

Sugen på att dra igång ett sommarprojekt? Oavsett om du vill skapa skugga med en pergola eller förlänga semestern hemma med nya utemöbler så kan du få tips på hur du gör en snygg omslottskarv eller bäst undviker urflisning vid sticksågning på www.byggbeskrivningar.se. Webbplatsen är nu laddad med nya, pedagogiska filmer om olika snickartips som kan vara bra att kunna när du ska bygga i sommar.

På Svenskt Träs webbplats Byggbeskrivningar.se finns det redan mycket material som kan underlätta både för proffs och hemmasnickare. Lagom till sommaren finns nu dessutom 28 nya pedagogiska snickartips på plats – kortfilmer som visar några av de vanligaste momenten och hur du utför dem för bästa resultat.

–  Filmerna är korta och mycket tydliga. Med dessa som hjälp kan även den som inte har så mycket förkunskap lära sig hur man mäter, sågar, limmar eller skarvar på ett smart och korrekt sätt. Vi hoppas att ännu fler tar chansen att kanske lära sig något nytt och uppleva hur kul och att enkelt det är att bygga i trä, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på Svenskt Trä.

 

Byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som hjälp för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration