Limträ lyfter höstens interiöra byggprojekt 

Publicerad 2022-09-20

Att mörkret faller och temperaturen sjunker betyder inte att vi måste lägga verktygen på hyllan och sluta bygga. Det finns många projekt i limträ som är perfekta att starta upp nu när hösten smyger sig på. Materialet används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader, men fungerar även utmärkt för interiöra bygg- och designprojekt. Eftersom de flesta bygghandlare numera har limträ på lager är det enkelt att få tag på när andan faller på.

– De senaste åren har limträ smugit sig in i våra hem och materialet är helt klart här för att stanna. Det är inte bara snyggt, tidlöst och hållbart. Forskning visar att inredningar i trä är bra för vårt välbefinnande och att det taktila i träet tilltalar oss människor, säger Johan Fröbel, chef för teknik och handel på branschorganisationen Svenskt Trä.

På Svenskt Träs sajt byggbeskrivningar.se/limträ finns 19 genomtänkta och moderna projekt för alla som vill bygga mer i limträ där flera av dem passar perfekt att ta sig an i höst och vinter. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga bilder, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa. 

En Loftsäng är perfekt för den som vill kunna kombinera fler funktioner på en liten yta. Tack vare höjden frigörs plats för soffan, arbetsbordet eller varför inte barnens lekhörna. Köksön bjuder på extra förvaring och avställningsyta och fungerar även fint som matplats när man är lite på språng. En köksö med hjul kan rullas fram eller ställas undan mot en vägg efter behov. Fiffigt för den som inte har så stort kök. Sänggaveln i limträ har inbyggda sängbord och är en möbel som skapar harmoni och ger en skandinavisk stilren touch i sovrummet. 

– Att kunna inreda med en egenhändigt byggd möbel eller inredningsdetalj ger en tillfredsställelse som är svår att matcha. Därför hoppas vi att våra byggbeskrivningar om limträ ska inspirera fler att komma i gång med bygg- och designprojekt i limträ, säger Johan Fröbel.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration