Professionell hjälp till alla hemmafixare på nya byggbeskrivningar.se

Publicerad 2017-11-08

Ska du bygga altan, carport eller plank i trä? Då får du lättillgänglig och gratis hjälp på Svenskt Träs nya uppdaterade webbsida byggbeskrivningar.se. Här finns bland annat utförliga steg för steg-beskrivningar och ett åskådligt dimensioneringsprogram.
– Vi vill göra det ännu enklare för alla att bygga i trä, säger Johan Fröbel, chef teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä. 

Svenskt Träs webbsida byggbeskrivningar.se riktar sig i första hand till hemmafixare som vill bygga på ett professionellt sätt och har mer än 40 000 besökare varje månad. Här får alla gör-det-självare fackmässig hjälp med att bygga allt från altan och bastu till skateboardramp och utedass, och även goda råd kring hur de kan renoverar till exempel fönster och tak.

– Hemmafixandet och intresset för att bygga i trä bara fortsätter att växa. Den nya hemsidan har bland annat fått en praktisk sökfunktion och ett uppdaterat dimensionsprogram som ger ännu effektivare hjälp. Och dessutom är allt gratis, säger Johan Fröbel.

Byggbeskrivingar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan.

– Sajten är responsiv för att fungera även på smarta telefoner och surfplattor, och på det sättet vara praktisk att använda ute på byggarbetsplatsen om man snabbt behöver kontrollera något, säger Johan Fröbel. 

Högupplösta bilder

För mer information:
Johan Fröbel, chef teknik och distribution, Svenskt Trä
Tel 0702-89 79 68, johan.frobel@svenskttra.se

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
Tel 072-702 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration