Stuga med tre tår

Split View Mountain Lodge i Geilo, Norge av Reiulf Ramstad arkitekter

INBÄDDAD I DE böljande backarna nära byn Geilo, en populär skiddestination i norska Hallingdalen, ligger Split View Mountain Lodge. Stugan är ritad av Oslobaserade Reiulf Ramstad Arkitekter för att tillfredsställa en småbarnsfamiljs behov. Husets fyra kroppar spänner över flera olika nivåer för att följa konturerna av berget. Ovanifrån påminner dess form om en fot med tre spretiga tår.

I den avlånga basen ligger fyra sovrum på rad. Kök och vardagsrum är belägna i anslutning till varandra, i varsin »tå«, och avslutas med stora panoramafönster. I den tredje »tån« ligger ett litet annex med ett sovrum och ett badrum, även det med stort gavelfönster. Annexet nås via en korri­dor och används som gästrum.

Lokalt avverkad tall har genomgående använts. Träet som är rikt på olja och mineraler har lämnats obehandlat och kommer med tiden att få en vacker grå ton.«

w| reiulframstadarkitekter.no

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.