Himmelsk tillbyggnad

Tillbyggnad i Inchigeelagh, Irland av Markus Schietsch architekten

»En uttrycksfull skulptur.« Så beskriver den Zürichbaserade arkitekten Markus Schietsch sin utbyggnad av en privatvilla i Inchigeelagh nära staden Cork, Irland. Det mest skulpturala tillägget i den nya flygeln torde vara en vinkelrät sväng mot himlen där byggnaden möter en naturlig förhöjning i marken på östsidan. Resultatet blir ett tak i form av en närmast arketypisk husgavel med sadeltak. I svängen mot himlen placerade arkitekten den nya entrén. 

Nybyggnadens fasad består av plåt, täckt av ett gråfärgat plastmaterial som egentligen är tänkt att fuktspärra platta tak och det appliceras i flytande form för att ge en alldeles jämn och slät yta. Men innanför skalet består bygget av träreglar och plywood i en konstruktion inte helt olik ett båtskrov som med hisnande hantverksskicklighet för in det skulpturala uttrycket till husets insida. Tillbyggnaden ökar boytan till 500 kvadratmeter.«

w| markusschietsch.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.