Abakus tebord designad av Zhu Xiaojie

Zhu Xiaojie är en välkänd möbeldesigner och snickare. Han är grundare av och chef för OPAL Furniture och Ouyao, föreståndare för Wenzhou Furniture School, gästprofessor vid Central Academy of Fine Arts, initiativtagare till utställningen ”sit down” på Milan Design Week och designsalongen ”Yisi” vid China International Furniture Fair, designer för CASANOVA, KOPENHAGEN FUR och WORK, ställföreträdande chef för China Furniture Design Committee, samt chef för Shanghai Furniture Design Committee. Författare till Zingana, Furniture Design, I Teach Furniture Design, Design is not Original och Furniture Design Basics. Zhu Xiaojie är en kinesisk snickare. Han älskar tradition men vill uttrycka det traditionella med moderna metoder för form, uttryck, hantverk och material. Och han älskar trä.

Han är traditionell men ändå trendig. Han skapar möbler, han bygger hus, han leker med lera, han skriver, han organiserar utställningar, men i grunden är han framför allt snickare.

Möbelnamn
Abakus pall, tebord, bord

Beskrivning
Abakus är en traditionell kinesisk kulram som barnen använder för att lära sig räkna. Zhu Xiaojie utgick från en abakus och skapade en möbelserie med samma struktur i olika storlekar. Möbelserien kan användas som en abakus men även som bänkar, tebord eller skrivbord. Möblerna är funktionella och pedagogiska. Zhu Xiaojie vill uppmuntra barn att vara kreativa med sina händer.

Material
Svensk furu
Genomskinliga akrylplattor

Företag
OPAL Furniture
Tel: 0577-86551234
No. 1 East Yucang Rd. Wenzhou
Economic-Technological
Development Area Zhejiang

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration