Sittbänk designad av Jamy Yang

Välkänd designer, grundare av YANG DESIGN, gästprofessor vid universitetet Tongji. Jamy har fått internationellt erkännande och vunnit mer än 100 designpriser inklusive Red Dots, iF, G-mark, IDEA och DFA Silver. Ett antal sakkunninga medier har betraktat honom som den mest inflytelserika designern i Kina. År 2005 grundade Jamy YANG DESIGN, som har utvecklats till ett ledande designkonsultföretag med framåttänkande, baserat på traditionella kinesiska tekniker. Under 2013 grundade Jamy YANG DESIGN MUSEUM som blev Kinas första privata industridesignmuseum. Under 2015 lanserade Jamy Yang ett livsstilsvarumärke ”Yang House” för att bidra till att förnya och återskapa traditionellt kinesiskt hantverk.

För industridesignern Jamy Yang handlar design om att skapa den perfekta användarupplevelsen. Infallsvinkeln måste vara logisk och bestå av en motiverad tanke som håller hela vägen. Bra design måste följa hållbara strategier och förmedla en betydelse som upplevs positiv.

Möbelnamn
Utsikt från bänken

Beskrivning
Denna produktserie har sitt ursprung i prototypen för den traditionella kinesiska bänken som har använts sedan urminnes tider. Bänken har en stödjande struktur. Baserat på detta återutvecklade Jamy på nytt sunmao (ett traditionellt tappförband) och skapade variationer av utskjutande delar på bänken. Därför kan bänken användas som stol, bord, tebord, klädhängare med mera. Bänkens mångsidighet gör den till en ny möbel som passar den moderna livsstilen. I den första omgången av designen finns det flera bänkar inklusive en enkel stol, en dubbelstol, en enkelstol med hängare, en hängare, ett tebord med mera. Jamy hoppas att från bänkens synvinkel kunna väcka reflektioner och diskussion om hur traditionen kan införlivas i den moderna designen. Det finns många sätt att uppfylla det moderna livets och estetikens krav. Att renodla ytmönstret kan vara ett första steg. Traditionens grunder har många aspekter, till exempel struktur, utförande och estetisk betydelse.

Material
Svensk furu

Företag
YANG DESIGN
Tel: 021-62802294
Building 10, Peninsula 1919, 258 West
Songxing Rd. Shanghai

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration